За предстоящото световно първенство по волейбол за мъже

31 май 2022, 22:31
,
За предстоящото световно първенство по волейбол за мъже
 Автор: Ваня Попова
Прочетена:

Домакини на световното първенство по волейбол за мъже ще са Словения и Полша. Решението беше взето още през април. Националния отбор на Украйна ще замени този на Русия. Мотивите за това решение са повече от очаквани – най-високия рейтинг сред отборите, които не успяха да се класират за състезанието.

Президентът на федерацията Ари Грас приветства двете държави – „И двете страни имат успешен опит в провеждане на състезания и са добре подготвени за провеждането на световното първенство“.

Първенството е насрочено за периода 26 август и 11 септември. Разпределението на отборите в групите е следното: Група А – Сърбия, Тунис, Украйна, Пуерто Рико, VFR; Група В – Бразилия, Япония, Куба, Катар; Група С – България, Полша, САЩ, Мексико; Група D – Франция, Германия, Словения, Камерун; Група Е – Италия, Турция, Китай, Канада; Група F – Нидерландия, Аржентина, Иран, Египет.

Междувременно България ще проведе 2 приятелски мача с отбора на Словения. Приятелските мачове ще се проведат в зала „Христо Ботев“ на 31 май и 1 юни. Срещите ще са отворени за публиката и медиите. Нашия тим воден от тренъора Николай Желязков вече имат два успеха срещу Испания на лагер във Вършец. След това при гостуването в Италия записаха победа и загуба от европейския шампион. Спортното събитие се очаква с голям интерес от феновете на волейбола в цял свят.

guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
dobavete-novina