Анди Флечър от „Депеш Мод“ си отиде от този свят на 60 години

27 май 2022, 6:49
,
Анди Флечър от "Депеш Мод" си отиде от този свят на 60 години
 Автор: Ваня Попова
Прочетена:

На 60 годишна възраст ни напусна Анди Флечър. На официалната фейсбук  страница на бандата излезе следното съобщение: „Шокирани сме и сме изпълнени с огромна тъга от преждевременната кончина на нашия скъп приятел, член на семейството и групата“.

Андрю Флечър е основател на британската електронна група „Депеш мод“, като свири на клавир. Флач, както му казват най-близките приятели е роден през 1961 година в Нотингам, като музикалната му кариера започва в края на 70-те години на миналия век. Пътят му започва със създаването на „Composition Of Sound“, като съоснователи са Винс Кларк и Мартин Гор. В Депеш Мод се преобразуват след идването на Дейв Гахан.

Едни от най-известните им хитове са:“Just Can’t Get Enough“, „New Life“, „Personal Jesus“, „World In My Eyes“. Най-често задавания въпрос е откъде е дошла идеята за името на групата. Основана през 1980 година, като е кръстена на модното списание Depeche mode. През годините бандата плавно променя стила си, като в средата на 90-те години затвърждават на алтернативен рок.

guest
0 Коментар
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
dobavete-novina