Хайтов и реформаторите подариха изложба на врачани

Хайтов и реформаторите подариха изложба на врачани

Хайтов и реформаторите подариха изложба на врачани

Кандидатите за народни представители на коалиция "Реформаторски блок - Глас народен" подариха на врачани изложба. Вернисажът беше открит в понеделник /13 март/ от водача на листата от кандидат-депутати Явор Хайтов.

"Ние, хората от Северозапада, живеем сред достойни творци, а духовността е онова, което ни съхранява в трудното ежедневие. Бих искал повече врачани и гости на града да посетят тази изложба, за да видят нашия дух и характер. Нашите творци заслужават това внимание, а ние трябва да ги почитаме, да ги уважаваме и да се гордеем с тях", каза Хайтов.

14 известни майстори на четката от Враца, Видин, Вършец, Лом и Белоградчик показват 41 свои творби в галерия "Иван Фунев" на Регионалния исторически музей. Част от картините са предоставени и от частни колекции, съобщи организаторът на вернисажа Дияна Дойнова.

Врачани ще могат да се радват на изложбата до 23 март, след което част от нея ще може да бъде откупена и дарена на РИМ - Враца. Кандидат за народен представител от "Реформаторски блок - Глас народен", пожелал анонимност, вече откупи едно от платната.

Коментирайте

Close