Филип Кирев: Длъжници сме на аматьорските отбори, а те са инкубаторите за млади таланти в професионалния спорт

Филип Кирев: Длъжници сме на аматьорските отбори, а те са инкубаторите за млади таланти в професионалния спорт

Филип Кирев: Длъжници сме на аматьорските отбори, а те са инкубаторите за млади таланти в професионалния спорт

„Винаги съм бил привърженик на Синята идея“, призна Тити Папазов

Развитието на спорта, особено масовия и аматьорския, е важна част от стратегията на Реформаторския блок за здравеопазването в България. Здравето на хората винаги е било сред основните ни приоритети още в предишния мандат, остава приоритет и за бъдещата ни парламентарна група. Целта на тази среща е да популяризираме дейността на аматьорските отбори, които са истинските инкубатори на млади таланти за професионалния спорт.

Това каза Филип Кирев, водач на листата на „Реформаторски блок – Глас народен“ за 26 ‎Многомандатен ‎избирателен район, който присъства на тренировка на аматьорския баскетболен отбор „Спортист – Своге“, водена от популярния български треньор Тити Папазов.

„Никога не съм крил, че съм почитател на Синята идея! Твърдя, че управлението на СДС е най-успешният период в модерната ни история.
Това малцина го знаят, но в началото на спортната си кариера играх две години в Своге. Така че, аз съм тук, воден от любовта към цели три неща – баскетболът, Своге и СДС, които сега са в коалиция „Реформаторски блок – Глас народен“.
Приех поканата на моите приятели от листата на коалицията, защото искрено вярвам, че спортът, независимо дали на професионално или аматьорско ниво, ни е крайно необходим. Не само, защото искаме здрава нация, но и защото тази нация има нужда от самочувствие, а малко неща са по-вдъхновяващи от победите по световни и олимпийски първенства. В отношението ни към спорта сме изцяло на едно мнение с реформаторите!“, каза Тити Папазов. Той обеща на отбора тази среща да е първата от много други, защото искрено вярва, че малките отбори заслужават повече грижа и подкрепа.

„Поканихме Тити на тази тренировка, защото знаехме, че мислим еднакво за връзката между здраве, спорт и образование. Ние можем да се похвалим с доста постижения в образованието през последния мандат, но в областта на спорта има още много за правене. Развитието на спорта е свързано с осигуряване на финансиране, а това в повечето случаи означава намиране на спонсори. В следващия парламент ще предложим законопроект, който да стимулира инвестициите в спорта, подобно на меценатството в културата. Ще настояваме и за данъчни облекчения за бизнеса, който спонсорира спорта“, допълни Филип Кирев.

Коментирайте

Close