Николай Ненчев представи пред демократичния елит на Пловдив листата, която води

Николай Ненчев представи пред демократичния елит на Пловдив листата, която води

Николай Ненчев представи пред демократичния елит на Пловдив листата, която води

В тези дни на изпитания, в дните преди Христовото възкресение ми се иска да се опрем на  силата, която носи Християнството. Когато Христос проповядвал фарисеите имали нужда от доказателство. Изпитах това на своя гръб. Днес аз имам своето доказателство. Колкото и да е било трудно, заедно с колегите от Реформаторския блок, ние показахме другата страна на нещата. Успяхгме да покажем, че е възможно България да води самостоятелна политика. В момента, в който станах министър при първата си публична проява  обявих, че без всяко колебание ще предам всички досиета на комунистическото разузнаване. И още на следващия ден бях подложен на безспирни атаки. Предадох всички досиета до едно и  днес съвестта ми е чиста. Когато обявих, че ще водя ясна и последователна евроатлантическа политика и че ще направя така, че България да бъде предвидим и лоялен член на ЕС и НАТО бях подложен на обсстрел, който продължи до последния ми ден като министър.

В последните 2 години се убедих, че в България не е лесна работа да си демократ, да си европеец и привърженик на НАТО, да си последователен и да отстояваш ценности.

Днес нямам никакво намерение да се отколоня от пътя и посоката, които избрах не вчера, а преди повече от 25 години. Останах верен на принципите, които избрах тогава. Никога не смених посоката, нито политическата организация, към която принадлежа и днес. Никога не подведох хората около мен и не се уплаших.

Тези избори вероятно ще определят посоката и пътя на България за следващото десетилетие.

Аз вярвам в свободния дух на пловдивчани и откривам тук сили да продължа своята борба! Защото ние имаме кауза! Имаме път!

Коментирайте

Close