Вергил Кацов, Кюстендил: Хората в селата са забравени от управляващите

Вергил Кацов, Кюстендил: Хората в селата са забравени от управляващите

Вергил Кацов, Кюстендил: Хората в селата са забравени от управляващите

“Хората в селата са забравени от управляващите и живеят с век назад”, каза при срещи с жители на населени места в община Бобошево водачът на листата на Реформаторския блок в Кюстендилска област Вергил Кацов.

Той, заедно с кандидатите за депутати Георги Георгиев и Ани Караджинова, както и общинският съветник от Дупница д-р лорета Николова, бе посрещнат от симпатизанти и членове на партии от коалицията в Кочериново, Бобошево, Усойка, Блажиево и Слатино.

Кметове на селата споделиха с кандидата за народен представител, че не получават никаква подкрепа от управниците в общинските центрове, където на практика са съсредоточени всички инвестиции. В малките населени места няма обекти на интервенция по европейски или национални програми, въпреки възможностите. Улиците в селата от община Бобошево не са ремонтирани от десетки години, придвижването е проблемно и опасно, а липсата на детски площадки и зелени площи още повече отблъскват младите хора, които имат близки там и ги посещават в почивните дни. Според кметовете това ще засили процеса на обезлюдяване, който вече е налице, предвид липсата на работа и нормални условия на живот.

“Факт е, че Бобошево държи едно от първите места в областта по ниво на безработица. В същото време липсват усилия за запазване на малкия и среден бизнес, а би трябвало именно той да бъде насърчаван. Защото не е нормално един собственик на малък магазин или кафене, да отговаря на същите институционални изисквания и да бъде подложен на същия административен натиск, както големите търговски вериги или заведения в градове с по няколкостотин хиляди души население. Сред нашите приоритети винаги е било създаването на оптималтни условия за жителите на селата, за да ги запазим, защото сме свидетели как се закриват училища, все повече хора напускат родните си места и търсят препитание другаде, като в същото време се изпускат реални възможности за реализация. Уверени сме, че намеренията ни в сферата на икономиката, едно от които е вдигане прага за регистрация по ДДС от 50 000 на 200 000 лева, ще даде глътка въздух и на дребните предприемачи, които поддържат живи малките населени места”, заяви кандидатът за народен представител от листата с №21 Вергил Кацов.

Коментирайте

Close